Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Betonproducten nieuwe rage?

Veel mensen denken bij beton aan grof materiaal dat gebruikt wordt voor de fundering van je huis, of voor lelijke kantoorgebouwen of fabrieken. Ook gebruiken we beton wel eens om scheuren in muren of vloeren te repareren. Natuurlijk is dit ook zo. Veelal zien we beton op haar lelijkst. Maar toch is dit niet alles waar beton goed voor is. Moderne ontwikkeling en veranderende woonstijlen hebben er voor gezorgd dat beton nu juist veel gebruikt wordt om uw woning aan te kleden en mooier te maken. Hier volgen paar manieren waarop beton mooi te gebruiken is en hoe ook jij van beton cire of metal stuc iets moois kunt maken.

Nieuwe trend

Beton is dus een absolute nieuwe woontrend, wie had dat gedacht? Omdat veel mensen recentelijk kiezen voor een moderne en stoere woonstijl, ook wel de industriële woonstijl genoemd, komen industriële materialen zoals staal en beton weer helemaal in. Beton wordt vooral gebruikt voor de vloer. Specifiek hiervoor wordt beton cire gebruikt, dit is namelijk een erg dunne en egale laag beton die gemakkelijk te leggen is. Daarnaast is deze vloer erg sterk en hygiënisch, omdat hij voegen vrij is. Maar u kunt beton cire bijvoorbeeld ook gebruiken voor de wanden van uw badkamer. Hier zorgt het beton echt voor een hele gave stoere look, die toch ook niet te veel in het oog springt. Ten slotte kun je beton cire zelfs gebruiken voor de openhaard of een tafelblad. Juist omdat beton cire zo’n makkelijk materiaal is zijn de opties eindeloos.

Waar verkrijgbaar?

Maar waar verkrijg je nu beton. Ten eerste zou je wellicht denken aan de lokale bouwmarkt. Maar de lokale bouwmarkt heeft vaak alleen het traditionele beton dat niet geschikt is voor de afwerking van uw huis, maar eigenlijk alleen voor reparaties of fundering. Kijk daarom eens op een beton cire webshop zoals Betonstunter. Dezen beton cire shops hebben erg veel keuze voor beton geschikt voor de afwerking van uw huis.