Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Cadeau’s om te versturen

Duurzame rozen

Er zijn altijd speciale dagen in het jaar waarin het gebruikelijk is om een cadeau te geven. Dit kan een verjaardag zijn, een feestdag, een jubileum, etc. Deze cadeautjes hoeven niet altijd groot te zijn. Je kan een kleinigheidje sturen zodat de persoon toch weet dat je aan ze denkt. Een roos versturen hoeft dus niet alleen maar met valentijnsdag. Je kan dit ook sturen voor een verjaardag of om iemand beterschap te wensen. Dit is een klein gebaar wat voor iemand veel kan betekenen.

Buiten rozen om zijn er ook nog tal van andere kleinigheidjes die je kan versturen.

‘Ik denk aan je’ cadeautjes

In een druk leven met je werk, gezin en huishouden komt het af en toe voor dat je jouw vrienden en vriendinnen niet zo vaak ziet als dat je graag zou willen. Ook al zie en spreek je ze niet elke dag, je denk je wel aan ze. Om dit ook aan hun te laten merken kan je natuurlijk een roos versturen samen met een kaartje, maar ook een lekkere fles wijn, chocolade, verschillende soorten bieren of kaartjes voor een dagje weg zijn ook zeer leuk. Zo laat je elkaar merken dat de deur altijd openstaat ook al hebben jullie beiden drukke levens.

Beterschap wensen

Het is ook gebruikelijk om iets te sturen wanneer iemand ziek is. Dit zijn vaak bloemen of een fruitmand, maar buiten deze twee leuke opties zijn er ook andere kleine cadeautjes die je kan versturen. Geef bijvoorbeeld een tijdschrift of boek cadeau. Op deze manier kan de persoon toch nog een beetje lezen en is het ziek zijn wat minder erg.

Als je dit toch niet zo vind passen, kan je ook nog altijd voor een bioscoopbon gaan of voor iets lekkers voor onder de douche. Uiteindelijk gaat het erom dat je aan ze denkt en je er voor ze bent.