Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Indak zonnepanelen voor jouw eigen duurzame energie

Daksysteem

Zonnepanelen zien we steeds vaker in het straatbeeld. Echter zijn er ook veel mensen die deze panelen helemaal niet zichtbaar willen hebben op het dak, maar toch van alle voordelen van het zelf opwekken van energie willen genieten. Hiervoor kun je indak zonnepanelen aanschaffen. Deze zonnepanelen vervangen jouw dakpannen en kunnen daarbij voldoende zonlicht opvangen om energie op te wekken.

zonnepanelen groothandel

Geen extra belasting van het dak

Indak zonnepanelen zijn geïntegreerd in het dak, waardoor ze in een lijn komen te liggen met de normale dakpannen. Zo blijft jouw dak een geheel en is er geen extra belasting op het dak als gevolg van zware panelen. Hierdoor valt het vrijwel niet op dat jij een geavanceerd systeem op jouw dak hebt liggen en kun je van alle voordelen profiteren. Denk hierbij aan het opwekken van jouw eigen energie, het terugverdienen aan de hand van jouw energierekening en daarbij ook de terugleveringsvergoeding die jij van jouw energieleverancier kunt krijgen.

Energie

Minder schade en meer opwekking van energie

De indak zonnepanelen zijn in verschillende varianten te verkrijgen. Hierdoor is er voor ieder dak een geschikte dakpan te vinden. Hoewel er verschillende varianten zijn is er een ding gemeen: er is minder kans op schade dan wanneer je voor zonnepanelen kiest. Ook heb je altijd voor betere prestaties dan de platen die jij op jouw dak kan laten plaatsen. Het mag dan wellicht een investering zijn, je hebt er bijna geen omkijken meer naar en zult het direct merken aan jouw energieverbruik.