Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Industriële wandkast

industriële wandkast

Lees hier over de industriële wandkast. De meeste modellen zijn meer een soort van open stelling met een mooi zwart stalen lijnenspel en heel speels de legplanken op verschillende hoogtes. Ondanks dat het trend is, is het te omschrijven als een tijdloos item, en zal het zeer duurzaam zijn.

Afsluitbare kastjes tussen het opengewerkte

Binnen de industriële wandmeubels is er de nodige keuze. Er zijn uitvoeringen met kastjes met een deur, en bedenk dat zoiets altijd de functionaliteit kan verhogen. Niet alles in de kast kun je mooi exposeren, dus echt iets opbergen uit het zicht onttrekken, is dan de oplossing. Je moet op deze manier naar zulke meubels kijken, want het is voor een lange tijd. Zelden komt er immers een trend waarvan je uit kunt gaan dat het een blijvertje is, en de kans is groot dat je een industriële wandkast voor het leven koopt. Het zwart stalen frame zal niet vergaan, en altijd zal de kast mooi zijn tegen een lichtgrijze of zelfs witte muur.

industriële wandkast

Strak modern is niet iets nieuws, het heeft een andere naam

De industriële stijl heeft een brede basis. Enkel vroeger werd het niet een industriële inrichting genoemd, maar gewoon strak en modern. Dit is gelijk de bevestiging dat het industriële wandmeubel nooit uit de mode zal raken, want de stijl krijgt eerder een andere naam. Nog even is design helemaal de term geweest, maar in principe had dat te maken met een gelimiteerd aantal. Dan waren er wereldwijd maar vijfhonderd van die kasten, stoelen of lampen te vinden. Gelukkig is dat verdwenen en produceren fabrieken meubels totdat de vraag daarvan verdwenen is. Voor het aanschaffen van het industriële wandmeubel is het belangrijk dat je naar het geheel kijkt, dat het mooi bij het totaal past. De muur met de lichte kleur is al omschreven, omdat je door de kast heen kijkt moet de muur mooi strak afgewerkt zijn. Het zwart stalen kokerprofiel frame van de wandkast zal het mooiste uitkomen op een betonlook vloer. Maar dan heb je een wandkast voor een lange tijd.