Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Leuke plekken rondom Groningen om te wonen

Huis kopen in Groningen

Groningen is een provincie gelegen in het noorden van Nederland. Het is er dunbevolkt en bijna een derde van alle inwoners wonen in de stad Groningen. Naast dat de stad enorm gezellig is en veel cultuur en uitgaansmogelijkheden biedt, is er buiten Groningen ook nog van alles te vinden. Ben je aan het rondkijken voor een woning in deze noordelijke provincie, maar weet je niet zo goed welke regio’s leuk zijn? Ben je op zoek naar een nieuwbouwwoning in deze omgeving? Hieronder vind je een aantal van de mooiste en leukste regio’s rondom Groningen en kom je meer te weten over de nieuwbouwprojecten. 

Woning aan het water

De stad Groningen

Als je op zoek bent naar een bruisende stad om in te wonen dan is Groningen perfect. Het hele jaar door is er van alles te beleven op cultureel gebied en er zijn meerdere festivals en tentoonstellingen. De afgelopen jaren is de populariteit van de stad enorm gegroeid, waardoor er ook een hoop huizen worden bijgebouwd. Om alle inwoners, starters, studenten of werkenden, een woning te bieden, kun je daarom een aantal nieuwbouwwijken vinden. Er zijn nieuwbouwwijken te vinden in het hartje van de stad, maar ook meer in de rustige buitenwijken. Zo is er voor ieder budget en voor ieders wensen wel een nieuwbouwwoning die perfect aansluit.

Omgeven door water in Meerstad

Rondom het Woldmeer, in de buurt van Groningen, vind je Meerstad. Deze nieuwe wijk is de laatste tijd enorm aan het groeien. Omgeven door ruimte, natuur, groen en water is het een heerlijke plek om te wonen. Je vindt hier prachtige moderne woningen. Zowel rijtjeshuizen, vrijstaande woningen en twee-onder-een-kap woningen behoren tot de mogelijkheden. In de zomer kun je genieten aan het water en door de prachtige natuur kun je heerlijke wandelingen maken. Dit is daarom zonder twijfel een van de fijnste plekken om je te vestigen. Op zoek naar nog meer regio’s in Groningen? Bekijk de regio’s hier op NieuwWonenGroningen.nl.

Nieuwbouw woningen

Andere mogelijkheden en leuke regio’s

Naast de nieuwbouwprojecten in Groningen en het prachtige Meerstad zijn er natuurlijk nog veel meer leuke gebieden en regio’s. Zo is Aduard een prachtig klein dorp dat stamt uit de Middeleeuwen. Ook in het gezellige dorp Baflo zijn er leuke woningen te vinden. Of wat dacht je van wonen in een prachtig natuurgebied? Net over de grens in Drenthe vind je Eelderwolde: waar naast geweldige natuur nog veel meer te beleven is.