Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Lichtstraat zadeldak

De lichtstraat zadeldak van vlakkelichtkoepel.nl dankt zijn naam aan de vorm. De lichtstraat bestaat uit twee ramen, die in het midden van de lichtstraat door middel van een tussenbalk aan elkaar worden bevestigd. Die midden balk is iets hoger dan de buitenzijde van de lichtstraat. De vorm doet denken aan het dak van oude boerderijen, de zogenaamde zadeldakvorm. Het voordeel van deze vorm lichtstraat is dat de ramen een klein beetje schuin lopen, zodat regenwater er vanaf rolt. Een lichtstraat zadeldak ziet er chique uit, want het frame is keurig afgewerkt met een witte poedercoating.

Het verschil tussen een lichtstraat zadeldak en een lichtkoepel

Een lichtstraat zadeldak is bij uitstek geschikt voor de wat grotere grote ruimtes, zoals een werkkamer, een woonkamer of een serre. Door de flinke afmetingen kan er veel daglicht naar binnen worden gehaald. Het maximum oppervlak van een lichtstraat zadeldak is 4 vierkante meter. Dat is veel groter dan van een gewone lichtkoepel, die vooral geschikt is voor wat kleinere ruimtes, zoals en keuken of een hal. Een lichtstraat zadeldak wordt, net als alle producten van vlakkelichtkoepel.nl, volledig gemonteerd afgeleverd. Het product is compleet, inclusief de opstand. Daardoor is het plaatsen niet moeilijk.

Extra luxe bij een lichtstraat zadeldak

De standaard uitvoering van een lichtstraat ziet er al heel fraai uit, maar voor de liefhebbers zijn er wat extra opties leverbaar. Als je bang bent dat het in de zomermaanden erg warm wordt in de woning kun je een zonwering laten plaatsen. Er zijn verschillende uitvoeringen verkrijgbaar die je met de hand moet bedienen. Als je dat niet handig vindt is er ook een elektrische versie. Het nadeel van een zonwering is dat dit wat daglicht wegneemt. Als dat een bezwaar is kun je in plaats daarvan warmte werend glas laten plaatsen.