Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Mijn tips voor een kamer huren Tilburg!

Huur hier een kamer

Een kamer huren Tilburg was iets wat ik graag wilde doen, aangezien ik een studie aan het volgen ben aan de Universiteit van Tilburg. Gelukkig vond ik in no time een toffe kamer in een gezellig studentenhuis en daar ben ik natuurlijk heel erg blij mee. Ben jij ook van plan om op kamers te gaan? In dit artikel deel ik een aantal tips om het vinden van een kamer te vergroten!

Kamer huren

Tip 1: huurtoeslag

Op kamers wonen is soms best wel duur, maar gelukkig kan je in sommige gevallen in aanmerking komen voor huurtoeslag. Heb jij een kamer op het oog? Check dan van tevoren via www.toeslagen.nl. of deze kamer in aanmerking komt voor huurtoeslag.

Tip 2: schrijf je zo snel mogelijk in!

Een kamer huren Tilburg hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn of lang te duren. Mijn tweede tip is om je zo snel mogelijk in te schrijven bij Klik voor Kamers zodra je ingeschreven staat bij een onderwijsinstelling. Dit kan bijvoorbeeld de Universiteit van Tilburg zijn (wat in mijn geval zo is), maar Hogeschool Fontys of Avans kan ook. Een aantal van de aangeboden kamers zullen namelijk via inschrijfduur worden toegewezen.

Kamer verhuur

Tip 3: check het aanbod regelmatig

Moet je dan altijd heel lang ingeschreven staan voordat je een kamer kunt huren? Nee! Naast toewijzingen op basis van inschrijfduur hanteert deze site namelijk ook toewijzingen op basis van loting of eerste reactie. Dit houdt in dat je ook (zoals in een loterij) de jackpot zomaar kunt winnen en dus ingeloot kan worden op een kamer. Daarnaast worden sommige kamers ook weggegeven aan diegene die als eerste reageert op een advertentie. Check daarom nu meteen het aanbod van Klik voor Kamers om erachter te komen of je meteen mee kunt loten voor een kamer!