Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Tips om je woning schoon te maken

Het schoonhouden van een woning is een flinke klus. Het heeft veel onderhoud nodig, ook als je er bijvoorbeeld niet eens in woont. Droogstaande leidingen kunnen flink gaan stinken, de stof vliegt je om de oren en de schimmels in de badkamer krijgen alle kansen om even flink huis te houden. Lopen jou de bibbers ook al over de rug? Dan is het hoog tijd om je woning eens goed onder handen te nemen. Kun je wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder naar de onderstaande schoonmaak tips.

Tip 1: Schrobborstel

De beste manier om hardnekkig vuil van de plaats af te krijgen is door een schrobborstel te gebruiken. Een schrobborstel is een borstel die er speciaal voor is gemaakt om eens flink te gaan schrobben. Andere borstels zijn moeilijker in gebruik. Wil jij een schrobborstel kopen? Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Op deze manier heb je altijd een borstel die leuk bij jouw interieur past.

Tip 2: Stofzuiger

Eigenlijk is de stofzuiger al goed bij ons Nederlanders ingeburgerd. Ieder huishouden heeft er eigenlijk wel een, maar het zal mij niets verbazen als er alsnog mensen zijn die een woning schoonmaken met een stoffer of met een bezem. Natuurlijk niets mis mee, maar een numatic stofzuiger zal het schoonmaken een stuk makkelijker maken.

Tip 3: Schoonmaakmiddel

Een beetje water op een vieze plek doet vaak al wonderen, maar met een echt schoonmaakmiddel verdwijnen de vieze vlekken als sneeuw voor de zon. Het is dus een goed idee om een beetje schoonmaakmiddel aan je water toe te voegen. Hierdoor krijg je een alles verwijderend sopje en hoef jij minder te schrobben!