Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Tips om te besparen op je verwarmingskosten

Het is bijna niet meer te doen. De gasprijzen schieten door het dak heen en veel huishoudens kunnen de extreem hoge gasprijzen niet meer betalen. Het is een moeilijke taak om alles rond te kunnen krijgen. De hoogste kostenpost is toch wel de centrale verwarming in huis. We gaan de winter weer in, dus het is belangrijk dat het huis een aangename temperatuur heeft. Wil je weten hoe je kunt besparen op je verwarming? Lees dan snel de onderstaande tips!

Tip 1: Elektriciteit

Elektriciteit is een stuk goedkoper dan gas. Het is dus een slim idee om alles dat op dit moment op gas werkt, om te wisselen naar een elektrische variant. Dit kun je bij de verwarming natuurlijk ook erg eenvoudig doen. Zo kun je bijvoorbeeld een aantal airco’s in huis plaatsen. Deze zullen je woning op de juiste temperatuur houden. Om je kosten nog lager te maken is het een nog slimmer idee om een carport met zonnepanelen naast je huis te plaatsen. Door deze solar carport wek je jouw eigen energie op en verwarm je het huis dus eigenlijk voor niets!

Tip 2: Een aantal graden omlaag

Het is belangrijk om het huis op een aangename temperatuur te hebben. De vuistregel van een centrale verwarming is: hoe hoger de temperatuur, hoe meer gas er wordt gebruikt en hoe meer geld jij aan het einde van de maand dus af moet tikken. Door de cv een aantal graden koeler te draaien bespaar je dus aanzienlijk op de kosten.

Tip 3: Houtkachel

Om het toch een beetje warm in huis te krijgen kun je ook een houtkachel aanschaffen en aanmaken. Hierdoor krijgt de ruimte waar de kachel zich in bevindt een heerlijke en warme temperatuur, zonder dat jij meer geld aan de verwarming in het huis kwijt bent!