Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Verftips voor een prachtige muur

Je bent er eindelijk over uit. Die lelijke paarse muur in de woonkamer moet plaatsmaken voor een nieuwe kleur. Of misschien heb je wel net een nieuw huis gekocht en verdienen alle muren wel een upgrade. Wat de reden ook is, het verven met de verf van deze Verfwinkel Heerde is altijd een feestje. Het is altijd enorm leuk om te zien hoe je de sfeer in een huis kunt veranderen door simpelweg gewoon een aantal kleuren aan te passen. Wil je weten hoe je het beste een muur kunt verven? Eerenstein zet de beste verftips voor je op een rijtje!

Tip 1: Benodigdheden

Om te beginnen met het verven van een muur heb je natuurlijk een aantal spullen nodig. Deze benodigdheden zijn cruciaal in het verven van de muur. Het is enorm belangrijk dat je de juiste spullen hebt, anders krijg je de muur nooit egaal in eenzelfde kleur. Zo heb je het volgende nodig:

  • Kwasten
  • Verfroller
  • Verfbak
  • Stokje
  • Schilderstape
  • Afdekfolie
  • Eventueel een ladder

Tip 2: Muren controleren

Voor je je aan het schilderen van een muur begeeft, moet je eerst de muren controleren. Je kan eigenlijk altijd de muren wel goed schilderen, maar als de muur vochtig of nat is, ga je dat na verloop van tijd zien. Om dit te controleren kun je het beste tikken op de muur of er met een platte hand overheen wrijven. Als de muur hol klinkt of als de oude verflaag eraf komt, is het eerst van belang dat dat wordt gerepareerd.

Tip 3: Opvullen

Er passen natuurlijk geen gaten of scheuren bij je net nieuw geverfde muur. Om dit probleem te voorkomen is het van belang dat je voordat je de muur gaat verven, eerst alle gaten in de muur gaat opvullen. Hierdoor krijg je een strakker resultaat.