Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Alles over de eettafel

Alles over de eettafel

Lees hier alles over de eettafel

Zit je eraan te denken om een nieuwe eettafel te kopen? Dan moet je eerst nadenken over welke stijl je wil, welke vorm, welke kleur, welke stijl poten, welke stoelen je erbij wil etc. Al met al: best wel wat om over na te denken. Dat is ook best wel logisch. De eettafel is een pronkstuk in je interieur. Je wilt natuurlijk dat dit pronkstuk perfect is. Lees daarom in dit blog alles over de eettafel en waar je op moet letten.

De vorm van je eettafel kiezen

De meeste mensen kiezen voor een rechthoekige eettafel. Dit is omdat daar altijd wel de ruimte voor is. Bij een rechthoekige tafel past ook vaak een tafelbank. Heb je veel ruimte tot je beschikking? Dan kun je ook voor een ronde eettafel gaan. Dit maakt altijd een chique en officiële indruk. Je hebt dan ook geen last van ‘dode hoeken’. Zijn beide mogelijk en kom je er niet uit? Dan kun je altijd nog gaan voor een eettafel op maat.

Het formaat eettafel uitzoeken

De ene ruimte is de andere niet. Zoek daarom ook altijd een tafel uit die goed in de ruimte past qua formaat. Heb je een kleinere ruimte? Ga dan voor een kleine tafel voor een optimaal effect. Heb je een grotere ruimte? Ga dan ook voor een grotere tafel. Zo kun je meer mensen kwijt en hoef je niet te gaan lopen hannesen met extra stoelen bij bezoek. Bij twijfel kun je ook nog altijd een tafel met een uitschuifbaar blad kiezen.

Stijl eettafel bepalen

Misschien wel het belangrijkste is de juiste stijl van de eettafel bepalen. Ga je voor een klassiek design? Of is modern meer jouw ding? Hou je van een landelijke stijl? Of ga je voor een retro design? Met een eettafel kun je alle kanten op! Kijk goed naar de rest van je interieur en wat je mooi vindt. Vergeet hierbij ook niet naar de poten van de tafel te kijken. Vaak krijgt het tafelblad de meeste aandacht, maar je kijkt nu eenmaal ook tegen de poten aan, zodra je niet aan de eettafel zit. Denk dus ook goed na over in welke stijl je de poten wil hebben.

Woon- en stijltips

Behoefte aan nog meer woon- en stijltips voor je interieur? Lees dan nog wat meer van onze blogs.