Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Draagarmstelling

Draagarmstelling is een uniek type stellingsysteem dat zeer eenvoudig te monteren is. Het is ontworpen met vrijdragende liggers die het draagvermogen mogelijk maken en om liggers onder verschillende hoeken te kunnen plaatsen. Dit soort racks worden gebruikt in bijna alle soorten industrieën, waaronder; mijnbouw, productie, constructie, voedselverwerking, chemische verwerking, engineering, transport, leger, financiën, telecommunicatie, enz. Het draagarmrek vergemakkelijkt het gemakkelijk verplaatsen van materialen van de ene plaats naar de andere. De draagarmstellingen bestaan ​​uit verticaal gemonteerde armen en staanders die verticaal kunnen worden uitgeschoven voor opslag en verplaatsing. De armen zijn meestal geconstrueerd met uitgebalanceerde technische componenten om de lading veilig te stellen. De staanders van het draagarmrek hebben meestal een binnenplaat van multiplex of metaal om wegglijden te voorkomen en de sterkte te vergroten. De armen van de draagarmstellingen zijn ook verkrijgbaar in verschillende breedtes en configuraties, afhankelijk van de behoefte van de gebruikers.

Draagarmstellingen zijn vast en kunnen niet verticaal worden verplaatst

Draagarmstellingen zijn over het algemeen vast en kunnen niet verticaal worden verplaatst om aan verschillende hoogtevereisten te voldoen. De binnendiepte van de armen en staanders wordt gekozen op basis van verschillende factoren, zoals de belastingscapaciteit, het soort materiaal dat moet worden opgeslagen, het soort vloer dat moet worden gebruikt en de omgeving. Om flexibiliteit bij de installatie te garanderen, kunnen de armen en staanders verticaal worden aangepast. De draagarmstellingen zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes die passen bij de eisen van verschillende soorten materialen. Enkele van de populaire soorten hiervan zijn zelfinstellend, vergrendelend en niet-vergrendelend.

Draagarm en balkconstructierek

Het draagarm en balkconstructierek wordt gewoonlijk boven het vloerniveau geïnstalleerd om naast het draagvermogen extra opslagcapaciteit te bieden. De installatie vereist een goede fundering, inclusief stalen funderingen, ondervloerfunderingen en structurele steunen om het cantilever- en balksysteem te ondersteunen. Deze zijn ideaal voor het opslaan van allerlei soorten apparatuur, machines, vaten, vrachtwagens en andere items. Dit type opbergrek wordt veel gebruikt in industrieën zoals de bouw, boren, auto’s, communicatie, olie en gas en andere. Het draagvermogen van het rolrek komt overeen met 100 keer zijn eigen gewicht.