Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Drie voordelen van een beukenhaag

Het is ideaal om een erfafscheiding te hebben. Het schept voor iedereen duidelijkheid waar de grond van een ander begint. Het is dus een ideale taak om een erfafscheiding te hebben, maar voor welke ga je dan? Het hoveniersbedrijf Hoogeveen adviseert iedereen om een beukenhaag in de tuin te plaatsen. Wil je weten wat de voordelen van een beukenhaag zijn? Dit hoveniersbedrijf Meppel zet ze graag voor je op een rijtje.

Winterhard

De meeste mensen zijn bang dat wanneer zij voor een groene erfafscheiding kiezen, de afscheiding in de winter kaal is. Hierdoor kun je zo de tuin van de buren in kijken. Je hoeft hier niet bang voor te zijn als je een beukenhaag in de tuin plaatst. De beukenhaag is namelijk winterhard. Hierdoor biedt de haag ook in de winter voldoende privacy. Schrik niet als de haag in de winter ineens bruin wordt. Dat hoort bij de beukenhaag en is niet erg.

Snelle groeier

Een ander groot voordeel van de beukenhaag is dat die snel groeit. Hierdoor heb je de haag binnen no-time helemaal dicht zitten. Het enige nadeel hiervan is wel dat de haag twee keer per jaar gesnoeid moet worden. Dit kun je het beste doen in het voorjaar en in het najaar. De haag zal dan nog wel wat groeien, maar niet zo veel. 

Goedkoop

Een ander voordeel van een beukenhaag is dat de haag relatief goedkoop is. Het is een van de goedkoopste hagen die je in de tuin kunt zetten. Andere hagen, zoals de taxushaag of de laurierhaag, liggen een stuk hoger in aanscha