Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Een boottrailer is onmisbaar voor boot liefhebbers

boottrailer

Als booteigenaar ben je afhankelijk van een aantal factoren, woon je bijvoorbeeld naast het water of heb je een eigen parkeerplaats in de haven dan is het natuurlijk heel erg makkelijk om je boot te gebruiken. Maar als je niet over die luxe beschikt dan is een boottrailer een hele goede manier om toch te kunnen genieten van je boot. Met een boottrailer creëer je een hoop vrijheid om van je boot te genieten. Je bent namelijk niet vastgebonden aan een bepaald stuk water om in te varen. Met de auto kun je je boot namelijk snel vervoeren naar andere meren of rivieren.

boottrailer

De verschillende soorten boottrailers

In de wereld van boottrailers bestaan verschillende soorten uitvoeringen. Denk bijvoorbeeld aan de trailers die je achter je auto kan vervoeren. Dit maakt het mogelijk om je boot op verschillende plaatsen te gebruiken zonder dat je daarvoor uren voor hoeft te varen. Heb je geen plannen om je boot te vervoeren achter je auto en wil je de boot alleen maar op je eigen terrein verplaatsen dan zijn daar ook trailers voor. Deze trailers beschikken over kleine wielen zodat je lichtgewicht boten makkelijk van de schuur naar het water kan rollen. 

Het opbergen van je boot 

Als je in de winter niet van plan bent om te gaan varen zoals de meeste mensen, dan is het goed opbergen van je boot heel erg belangrijk. Ook voor het opbergen van je boot kun je een boottrailer gebruiken. Heb je een grote opslag plek dan kun je daar makkelijk je boot inzetten met een trailer. Zo kun je als het een mooie dag is heel erg makkelijk de boot verplaatsen naar het water zonder dat daar heel veel voorbereiding voor nodig is.