Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Het nut van een bedlamp

De bedlamp is een musthave in een slaapkamer die ideaal is als leeslamp. Het kleedt deze kamer en maakt integraal deel uit van de decoratie. Deze van origine leeslamp armatuur geeft een gedempt licht dat erg belangrijk is in de slaapkamer van een stel. De een kan lezen zonder zijn echtgenoot te storen, hij kan ’s morgens vroeg oplichten zonder de ander wakker te maken.

In een kinderkamer begeleidt het bedlampje de verhalen die ouders voor het slapengaan voorlezen. Het stelt een kind gerust dat bang is in het donker en vervangt gemakkelijk een nachtlampje.

Zacht licht ideaal om op te staan en naar bed te gaan

Creëer voor jouw slaapkamer een warme en gezellige sfeer door aan elke kant van het bed een bedlampje te installeren. Zodat iedereen ’s avonds kan ontspannen zonder de ander te storen. Leesliefhebbers zullen een verstelbaar model kiezen om hun boek goed te verlichten en de rest van de kamer in het donker achter te laten.

Handig als het moeilijk is om in slaap te vallen, de bedlamp is onmisbaar in een slaapkamer. Het licht dat het produceert is minder agressief dan dat van bijvoorbeeld een vering. Zo wordt voorkomen dat een slaap bevorderende atmosfeer wordt verbroken.

Bedlampjes zijn essentieel voor een paar waarin de echtgenoten niet hetzelfde levensritme hebben. Wie eerder opstaat, gebruikt zijn lamp om aan te steken en zijn kleren te pakken zonder tegen muren te botsen. De ander kan rustig blijven slapen zonder last te hebben van het licht . Omgekeerd zullen degenen die later naar bed willen gaan en genieten van een moment van lezen, het waarderen om een lees​​lamp aan hun zijde te hebben.

Het bedlampje is ongetwijfeld het ideale licht voor wekkers. Dankzij de zachte verlichting wennen onze ogen langzaam weer aan het licht. Maak ze ’s morgens vroeg niet brutaal met agressief licht als we net een lange tijd in het donker hebben doorgebracht.