Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Het verwijderen van een draagmuur is iets wat jij met deze tips tot een succes gaat maken

Het verwijderen van een draagmuur

Heb jij onlangs een nieuwe woning gekocht of heb je besloten het huis waar je al langere tijd woont te renoveren? Heb je hier een draagmuur in en wil je dit laten verwijderen? Het (laten) verwijderen van een draagmuur is een grote klus en er komen veel dingen bij kijken. Een draagmuur verwijderen is namelijk niet zomaar even gebeurd. Het vergt de nodige kennis en ervaring. Hier vind je vijf tips voor als je een draagmuur hebt die verwijderd dient te worden.

Schakel een professional in

Misschien wel de belangrijkste tip: schakel een professional in. Dit is geen klus die je zelf kunt uitvoeren. Alleen een expert kan bepalen hoe de draagmuur het best verwijderd kan worden zonder gevaar voor de stabiliteit van het huis. Ga dus op zoek naar een bouwbedrijf of aannemer die gespecialiseerd is in het verwijderen van draagmuren.

Check of er vergunningen nodig zijn

In sommige gevallen heb je een vergunning nodig voor het verwijderen van een draagmuur. Dit is afhankelijk van de grootte van de muur en de constructie van het huis. Vraag dit altijd na bij je gemeente om te voorkomen dat je later voor verrassingen komt te staan.

Maak een plan

Voordat de draagmuur verwijderd kan worden, moet er eerst een plan gemaakt worden. Dit kan alleen door de expert die je hebt ingeschakeld. Hij berekent hoe de draagkracht van het huis gewaarborgd blijft na het verwijderen van de muur. Daarnaast dient er rekening gehouden te worden met eventuele noodzakelijke aanpassingen van de vloer of het dak.

Ruim de omgeving op

Het verwijderen van een draagmuur gaat gepaard met veel stof en puin. Zorg daarom eerst dat de omgeving rondom de muur goed wordt afgeplakt of afgedekt. Verwijder alle meubels, accessoires en andere items uit de buurt van de muur om ze te beschermen tegen stof en puin.

Hou rekening met de kosten

Een draagmuur verwijderen is een kostbare klus. Hou daarom rekening met de kosten die hiermee gepaard gaan. Vraag offertes op bij verschillende bedrijven en vergelijk deze. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor de klus.

Samenvatting

Het verwijderen van een draagmuur is een ingewikkelde klus waarbij je niet over één nacht ijs gaat. Schakel altijd een professional in, check of er vergunningen nodig zijn, maak een plan, ruim de omgeving op en hou rekening met de kosten. Zo weet je zeker dat de klus op een veilige en professionele wijze wordt uitgevoerd en kun jij straks genieten van je nieuwe, ruimere interieur.

Bron: https://www.dekruifsloopwerken.nl/

Draagmuur