Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Investeer in je tuin met een boom

magnolia-grandiflora

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat je eindelijk de tuin weer in kan. Het einde van de lente en het begin van de zomer is de periode om weer meer tijd te kunnen investeren in het onderhoud van de tuin, zodat je er weer optimaal van kunt genieten wanneer je in de tuin aan het lezen bent of er ’s avonds een spelletje speelt. De mogelijkheden van de inrichting van een tuin zijn eindeloos. Als je opzoek bent naar de ideale boom voor in de tuin, zoek dan niet verder! De treurwilg staat bovenaan je lijstje en nu wil jij graag weten waarom!

Waar komt de naam van de treurwilg vandaan?

De treurwilg is niet een boom die treurig kijkt, wat je wel zou denken als je de naam van de treurwilg ziet. Hij ziet er ook niet zielig of lelijk uit als je denkt dat dat het geval is. De naam van de boom is gebaseerd op haar uiterlijke kenmerken. De takken van de wilg hangen namelijk naar beneden en hierbij spreken we dan van een treurvorm. Dat het een treurvorm is, wil niet zeggen dat het geen mooie boom is. De treurwilg is namelijk een hele mooie boom en veel mensen kiezen er dan ook voor om deze in hun tuin te planten.

Treuren om de treurwilg

Ben je toch niet zo wild van de treurwilg, maar nog wel steeds op zoek naar een boom voor in je tuin, dan kun je ook kiezen voor een vijgenboom. Een leuk weetje over de vijgenboom is dat deze vroeger en soms nog steeds wordt gezien als een heilige boom. Hij is naast de olijfboom en de druivenstruik symbool van vruchtbaarheid, overvloed en ontwaken. Maar naast dat hij symbolisch voor iets staat, staat die ook prachtig in de tuin. Een vijgenboom kan in grote en in kleiner tuinen, dus de ruimte maakt niet uit.