Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Laminaat of pvc?

Je bent er eindelijk uit. Je gaat een nieuwe vloer in huis leggen. Het enige waar je nog over aan het twijfelen bent is het type vloer waar je uit gaat kiezen. Er zijn tegenwoordig zo enorm veel verschillende soorten vloeren te koop, dat je eerst bent gaan strepen. Zo vielen onder andere een gietvloer en een houten vloer direct af. Op dit moment zijn alleen de vloer van laminaat en van pvc nog in de strijd. Deze keuze is een begrijpelijke keuze, want de vloeren lijken erg op elkaar en delen bijna dezelfde voordelen. Wil je weten wat de verschillen tussen de vloeren zijn? Lees dan snel verder!

Laminaat

Laminaat is een enorm fijne vloer om te hebben. De vloer bestaat uit verschillende lagen. Zo zijn de bovenste en de onderste laag gemaakt van kunststof. Deze laag is er puur voor om de vloer te beschermen voor alle invloeden van buitenaf. Hierdoor is het laminaat waterbestendig en zie je er geen krassen op. De twee binnenste lagen zijn gemaakt van een lag van samengeperste houtvezels en een laag papier. Op deze laag papier wordt een afbeelding gedrukt. Deze afbeelding wordt uiteindelijk de look van de plank. De verschillende lagen zijn op elkaar geplakt met een speciale lijm. Hierna is de vloer perfect om in jouw huis neer te leggen!

Pvc

Een andere populaire vloer is de pvc vloer. Een pvc vloer is volledig gemaakt van kunststof. Hierdoor is een pvc vloer ideaal in ieder huishouden. De vloer is krasvast, slijtvast, watervast, heeft geen onderhoud nodig en is eenvoudig om schoon te maken. Er zijn een aantal verschillende soorten pvc. Een van deze soorten is het klik pvc. Dit type klik je, net als laminaat, eenvoudig zelf in elkaar. Hierdoor wordt het soms ook wel laminaat-pvc of pvc-laminaat genoemd.