Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Marcel van Hooijdonk en zijn passie voor motoren

Passie-voor-motoren

Marcel van Hooijdonk ontwikkelde al jong een grote liefde voor motoren. Toen hij ouder werd en het sleutelen aan motoren grotere vormen aannam ging hij de machines zelf aanpassen. Want de motoren die op dat moment werden verkocht voldeden niet aan zijn wensen. Dus zat er volgens Marcel van Hooijdonk niets anders op dan zelf aan de slag te gaan om een motorfiets geheel naar zijn hand te zetten.

Een bloeiend bedrijf in Nieuw-Zeeland

Marcel van Hooijdonk woonde in die tijd in Nieuw-Zeeland en aldaar bouwde hij een bloeiend bedrijf op dat custom made motoren bouwde. Zijn klanten kwamen van heinde en verre om bij hem een motorfiets te kopen of het onderhoud door hem te laten doen. Marcel van Hooijdonk had niet alleen klanten in Nieuw-Zeeland maar ook van ver daarbuiten. Hij exporteerde zijn motoren over de hele wereld. Zelf reed hij ook nog wel eens een wedstrijd om de feeling met de machine goed te houden.

De passie voor motoren had Marcel niet van een vreemde

De vader van Marcel van Hooijdonk sleutelde ook altijd al aan motoren. Hij had deze liefde dan ook niet van een vreemde. Nadat hij aanvankelijk na zijn studie op kantoor terechtkwam, kwam hij er al snel achter dat dit niet zijn passie was. Hij gaf zijn baan op om motoren te gaan onderhouden en later ontwikkelde hij zijn eigen machines. Een stap die hem zeker geen windeieren heeft gelegd. De motoren van Marcel van Hooijdonk zijn inmiddels een begrip. Niet alleen in Nieuw-Zeeland maar over de hele wereld, ook in Nederland.