Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Massief parket

massief parket

Het aanschaffen van een massief parket geeft je voor zeer lange tijd een luxe, stoere, houten vloer. Met een dikte van zo’n 20 mm heb je alle mogelijkheden en specifieke eigenschappen in huis. Een vloer waar je trots op kunt zijn en die een mensenleven, je interieur zal verrijken met een chique en onverwoestbare uitstraling. De planken van een massief parket zijn voorzien van een mes en groefverbinding. Verkrijgbaar in exotische houtsoorten. De planken van de exotische soorten zijn 18 cm breed. Eiken planken zijn verkrijgbaar tot wel 30 cm. Omdat de lengtes variabel zijn, is het patroon steeds weer anders.

Breed assortiment

Knulsthoutenvloeren.nl biedt een breed assortiment massief parket. Een parketvloer van massief hout blijft populair, ondanks dat er vele goedkope alternatieven zijn. Dat is ook geen wonder, wanneer je de uitstraling van verschillende vloeren gaat vergelijken. De levensduur van massief parket speelt natuurlijk ook een rol. Een mooie vloer waar je nooit op uitgekeken raakt en die bij bijna elke interieurinrichting past. Of je nu over een modern, strak interieur beschikt of een klassieke woonstijl hebt, massief parket kan altijd! Knulst Houten vloeren heeft ruim 60 jaar ervaring op vloerengebied, en weten als geen ander wat de voordelen zijn!

De werking van hout

Onder invloed van luchtvochtigheid zal hout altijd werken. Dat is nu eenmaal de natuur. Met de ervaring die de professionele parketleggers van Knulst hebben, zal dit geen probleem zijn. Zij zorgen voor voldoende zwelruimte tijdens het legproces. Het hout kan problemen uitzetten. Geen bolstaande vloer wanneer de de luchtvochtigheid hoog is. De herfstmaanden met natte periodes zorgen voor meer vocht in huis. Zomermaanden die droog zijn geven meestal wat krimp aan de vloer.

Wilt u wat inspiratie, kom dan naar de showroom of vraag het gratis inspiratieboek aan. Kijk voor deze informatie op de website.