Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Onmisbaar in de bouw

.betonstaal.nl

Als er een materiaal onmisbaar is in de bouw dan is het betonijzer wel, zonder dit materiaal is het onmogelijk een stevig bouwwerk te bouwen. Het ijzer neemt namelijk de druk en trekkrachten op in de beton, beton zelf kan alleen maar drukkrachten opnemen. Komen er trekkrachten op het beton, zal het beton scheuren en in het ergste geval uit elkaar vallen. Voor veel toepassingen als bijvoorbeeld vloeren en wanden wordt het ijzer gebruikt, maar ook in de tuin kan het ijzer bruikbaar zijn.

.betonstaal.nl

Verschillende producten

Wanneer je goed kijkt tijdens de bouw zie je dat het betonijzer bijna overal wel voor wordt gebruikt, in de fundering als wapeningskorf bijvoorbeeld. Maar ook in vloeren als matten om daar de verschillende krachten op te kunnen vangen, ook een vloer wordt in de meeste gevallen zwaar belast. Maar ook in wanden die kant en klaar worden geleverd tijdens de bouw zit ijzer in verwerkt, eigenlijk in bijna ieder onderdeel van de ruwbouw is het ijzer in verschillende diameters verwerkt.

Verschillende diameters ijzer

Betonijzer is beschikbaar bij betonstaal.nl in verschillende diameters, vaak bepaald de belasting van de vloer of de fundering welke diameter je nodig hebt. Een vloer voor een  garagebedrijf, wordt vele malen zwaarder belast dan de vloer van de garage bij je thuis bijvoorbeeld. De constructeur rekent aan de hand van speciale berekeningen uit welke diameter je nodig hebt om veilig de vloer te kunnen belasten.Je kunt namelijk niet zomaar iedere diameter in een vloer doen, grote kans dat de vloer te zwaar wordt belast waardoor deze scheurt.