Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Ouder worden in je eigen huis

nieuw-huis-bouwen

Of je nou kiest voor een traditionele, prefab bouw of een combinatie daarvan kies ook of je echt oud wilt worden in dit huis. Je kunt natuurlijk ook een tussenhuis kopen, als je wel oud wilt worden in je huis ligt het aan je leeftijd of je daar al rekening mee moet houden. Als je wat ouder wordt, kun je je nieuwe huis ook een seniorenwoning laten zijn. Dit is namelijk een woning met een slaapkamer en badkamer ook op de begane grond. Hierdoor als je ouder wordt kun je gewoon op één verdieping wonen en leven. Zo kun je je hele huis laten aanpassen.

Bouwmethodes van een nieuw huis bouwen

Een nieuw huis bouwen kost veel tijd en energie en veel uitzoekwerk. Je moet namelijk gaan kijken in welke stijl je je huis wilt, welke afmetingen je je kamer wilt maar ook welke bouwmethodes je fijn vind. Er zijn namelijk verschillende bouwmethodes en hierbij ook weer verschillende elementen en combinaties. Je kunt je huis gewoon traditioneel laten bouwen maar je kunt van je huis ook een prefab huis maken. Dit is als er sommige elementen eerder gefabriceerd zijn en geplaatst worden op je huis. Hierdoor heb je wel wat minder inspraak. Als je dus voor volledige inspraak wilt gaan zal je moeten kiezen voor de wat langere weg; traditionele bouw.

Voordelen van een prefab bouw huis

Een prefab huis heeft voor en nadelen. Een prefab huis bestaat dus uit al voor vermaakte materialen. Hierdoor kun je veel sneller in je eigen huis wonen. Ook zal je prefab huis wat betaalbaarder zijn. Dit omdat de materialen al voor verwerkt zijn waardoor de bouw deze moet bestellen en monteren en niet volledig nog hoeft te maken. Wat wel een nadeel kan zijn voor een prefab huis is dan dat je wat minder inspraak kan hebben in het huis wat er wordt gebouwd. Maar je kunt bijvoorbeeld voor wat meer inspraak en vrijheid ook de combinatie kunnen pakken tussen traditionele en prefab bouw.