Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Pas op voor de inbraakpiek in de zomervakantie!

Pas op voor de inbraakpiek in de zomervakantie!

Hoe voorkomt u inbraak tijdens uw zomervakantie?

Vaak is er in de zomervakantieperiode sprake van een inbraakpiek. Als de temperaturen stijgen, de dagen langer worden en we langer profiteren ven lekker buiten leven of op vakantie zijn, staan inbrekers te trappelen om ongevraagd woningen te bezoeken en leeg te halen. Heeft u daar geen trek in? Laat dan hoogwaardig hang-en-sluitwerk plaatsen door een vakkundige slotenmaker.

Kwetsbaar op zomeravonden en in de vakantie

Het is al sinds jaar en dag een feit dat inbrekers graag ‘werken’ op lange en warme zomeravonden. De reden: veel mensen zitten dan lekker achter in hun tuin en letten niet op wat er in huis gebeurt. Ramen en deuren staan dan vaak gewoon open! Ook komen inbrekers graag in actie als u op vakantie gaat. Juist dan is het zeer essentieel dat uw woning is uitgerust goede en veilige sloten, voor optimale weerstand tegen ongenode gasten.

Hang-en-sluitwerk met SKG-keurmerk

Sloten met een goede cilinder zijn goed om te hebben ter bescherming van uw huis en spullen beschermen. Kies daarom ook voor een cilinder met het SKG-keurmerk. Dit houdt in dat het slot uitgebreid getest is en zeker 3 minuten inbraakwerend is. Zorg er verder ook voor dat al uw ramen en deuren sloten hebben met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Dit keurmerk betekent dat uw sloten voldoen aan strenge eisen op het gebied van anti-inbraak.

Onderhoud van uw sloten

In de zomerperiode is het belangrijk dat u uw sloten goed onderhouden zijn en blijven. Regen, zand en hitte kunnen uw sloten beschadigen waardoor ze minder goed kunnen werken. Laat uw sloten daarom regelmatig door een slotenmaker controleren en onderhouden. U weet dan zeker dat ze optimaal blijven functioneren, ook tijdens uw afwezigheid.

Verlichting met bewegingssensoren

Wat inbrekers zeker niet op prijs stellen is verlichting met een bewegingssensor. Dit licht gaat branden zodra er beweging is. Inbrekers worden niet graag gezien en werken graag in het donker. Ze zullen schrikken van het licht, denken dat zij gezien zijn en maken zich dan vaak snel uit de voeten. Laat dergelijke verlichting in de voor- en achtertuin te installeren. Inbrekers gebruiken vaak verschillende ingangen rondom uw woning en beperken hun werkzaamheden zich dus niet alleen tot de voordeur.

Veiligheidscheck

Om uw veiligheid te garanderen kan een slotenmaker een veiligheidscheck bij u doen. Dan wordt uw woning nagelopen op eventueel aanwezig kwetsbare plekken. Waar nodig krijgt u advies over beveiligingsoplossingen. Dan weet u zeker dat uw woning veilig is!

Meer handige tips?

Meer handige tips vindt u in dit blogoverzicht.