Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Tips om de levensduur van je woning te verlengen

Iedereen wil natuurlijk overal van de levensduur zo lang mogelijk maken. Dat is van alle spullen die je gebruikt. Daar valt natuurlijk ook de levensduur van je woning onder. Als je woning aan een renovatie toe is kan het een dure kostenpost worden. Het is dus een slim idee om dit zo ver mogelijk uit te stellen. Wil je weten hoe je de levensduur van je woning kunt verlengen? Lees dan snel verder naar de onderstaande tips!

Tip 1: Kunststof gevelbekleding

De gevelbekleding is natuurlijk enorm belangrijk voor een huis. Als de gevelreclame namelijk niet meer mooi is, toont het gehele huis niet meer. Het is dus een enorm goed idee om de gevelbekleding een lange levensduur te geven. Op deze manier zal je huis er langer goed uit blijven zien. Een manier om dit te doen is door er een kunststof gevelbekleding op te laten plaatsen door In-Garden. De kunststoffen bekleding zal ervoor zorgen dat je geen onderhoud hoeft te doen en dat de gevel eenvoudig schoon te maken is. 

Tip 2: Onderhoud

Net zoals alles in het leven hebben woningen ook onderhoud nodig. Onderhoud is behoud, zeggen veel mensen en dat is ook echt waar. Hoe beter het onderhoud aan de woning is, hoe langer de woning mee kan gaan. Dus twijfel niet en laat je ketel vervangen, een nieuwe kap op de woning plaatsen of maak de muren nog eens goed schoon.

Tip 3: Plaats 

het klinkt raar, maar de plaats waar je huis staat is ook erg belangrijk voor een lange levensduur van je woning. Staat je huis namelijk in een wijk waar steeds meer leegstand is? Grote kans dat de gemeente er nieuwe huizen op wilt zetten en de oude wilt slopen. Woon je bijvoorbeeld in een jaren ‘30 wijk die wel heel populair is? Dan is de levensduur van je woning ook direct een stuk langer.