Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Tips om je huis koel te houden tijdens de hitte

Het kan in ons kikkerlandje flink warm worden. Afgelopen zomer kwam het kwik soms wekenlang boven de 25 graden uit en er werd zelfs gefluisterd over een hittegolf. Het is daarom belangrijk om de temperatuur in huis zo laag mogelijk te houden. Hoe doe je dat precies? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Zo kom jij na je werk in een lekker koel huis!

Doe de ramen open en daarna weer dicht

Als je s’ochtends vroeg wakker wordt is het nog lekker koel. Zet dan direct de ramen tegen elkaar open om zoveel mogelijk frisse lucht naar binnen te laten komen. Doe daarna de ramen dicht en zorg dat ze de rest van de dag dicht blijven. Doe ook zoveel mogelijk de gordijnen of luxaflex dicht om de warmte buiten te houden. Het zal een stuk aangenamer zijn in je huis als je binnen komt. 

Gebruik zo weinig mogelijk elektra

Energieverbruikers produceren veel warmte. Probeer deze daarom zoveel mogelijk te mijden. Denk hierbij aan computers, verlichting, TV, oven, stofzuiger of wasmachine. Ga je vanavond geen TV kijken? Trek dan de stekker uit de TV en houdt deze er de hele dag uit. In plaats van ovenbroodje kun je nu eindelijk eens voor die salade gaan die je al een tijdje wil proberen!

Spuit je platte dak nat

Heb je een plat dak op je huis? Dit zorgt ervoor dat het binnen nog warmer wordt tijdens de zomerdagen. Spuit daarom je dak nat met koud water via bijvoorbeeld een tuinslang. Doe dit in de avonduren zodat het water niet direct verdampt. Zo heb je er de hele nacht profijt van. Bezitters van woonboten gebruiken dit trucje al langer. 

Ventilator of airco

Hebben bovenstaande tips niet gewerkt? Of ben je niet in de gelegenheid om bovenstaande tips in uitvoering te brengen? Dan kun je ervoor kiezen om een airco Hoeksche Waard te installeren of een ventilator te kopen. Deze investering is wel de duurste, maar misschien ook wel direct de beste. Woon je in Numansdorp? Dan kun je een airco Numansdorp laten plaatsen.