Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Waarom houten vloeren de beste keuze zijn voor in jouw huis

Houten vloeren zijn weer in de mode en dat is niet verrassend. Na tientallen jaren van tapijttegels en laminaatvloeren, is het tijd om terug te keren naar een meer natuurlijke uitstraling. In dit artikel gaan we dieper in op de redenen waarom houten vloeren van Martijn de Wit de beste keuze zijn voor jouw huis.

Duurzaamheid

Houten vloeren zijn zonder twijfel duurzamer dan de meeste andere soorten vloerbedekking. Het gaat niet alleen langer mee, maar is ook gemakkelijker te herstellen bij schade. Als je ooit een deuk of kras op je houten vloer krijgt, kun je deze eenvoudig schuren en opnieuw afwerken. Hierdoor zal de vloer er weer als nieuw uitzien. Bovendien kunnen houten vloeren de tand des tijds doorstaan, waardoor ze een blijvende waarde hebben.

Milieu

Houten vloeren zijn een milieuvriendelijke keuze omdat hout een hernieuwbare grondstof is. Zorg er alleen wel voor dat je voor een milieuvriendelijke houtsoort kiest die op een verantwoorde manier is geoogst, zodat de bossen worden beschermd.

Hygiëne

Houten vloeren zijn hygiënischer dan vloerbedekkingen met stof. Tapijten en vloerkleden trekken stof, vuil en allergenen aan. Laminaatvloeren hebben vaak kieren waar vuil en vuilophoping kan ontstaan. Houten vloeren zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Stofzuigen, dweilen en afstoffen zijn alles wat nodig is om het oppervlak schoon te houden.

Esthetiek

Houten vloeren zien er prachtig uit en passen bij elk interieur. Of je nu een klassiek of modern interieur hebt, er is altijd wel een houtsoort die bij jouw stijl past. Houten vloeren hebben bovendien een warm karakter en geven een gezellige sfeer aan jouw huis. Het installeren van houten vloeren is een geweldige investering omdat het de waarde van jouw huis kan verhogen. Kopers zijn vaak bereid om meer te betalen voor een huis met houten vloeren omdat het een blijvende waarde heeft.
Houten vloeren hebben dus veel handige voordelen. Klik hier om een overzicht te zien van alle houten vloeren van Martijn de Wit.