Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Waarom is een vloer van een PVC merk beter dan een vloer zonder merk?

pvc merk

Veel mensen denken dat er weinig verschil zit tussen soorten PVC vloeren. Dat komt doordat veel mensen van mening zijn dat alle PVC vloeren op elkaar lijken. Mensen die verstand hebben van vloeren weten natuurlijk dat dat niet waar is. Er zijn namelijk veel verschillende soorten PVC vloeren die er allemaal heel verschillend uit kunnen zien. Er zijn ook veel vloeren die niet door een merk zijn gemaakt, maar wat is nou het verschil tussen een vloer van een PVC merk en een vloer zonder merk?

pvc merk

Garantie 

Eén van de grote verschillen tussen een vloer van een PVC merk en een vloer zonder merk is het feit dat je bij een merk altijd een bepaalde garantie hebt. Op wat voor manier die garantie werkt is natuurlijk verschillend per merk. Dat is logisch aangezien ieder merk uniek is. Wanneer je een vloer koopt die geen merk heeft betekent dat meestal dat je geen enkele vorm van garantie hebt. Als de vloer binnen een aantal dagen kapot gaat kun je fluiten naar je geld. Bij de meeste merken zou je in zo’n geval direct aanspraak kunnen maken op een nieuwe vloer of op je geld. 

pvc merk

Kwaliteit

Het is natuurlijk niet altijd zo dat een merk vloer van een betere kwaliteit is dan een vloer zonder merk. In veel gevallen is dit wel het geval. Je kunt natuurlijk ook meer verwachten van een vloer van een PVC merk aangezien je daar meestal meer voor betaald. Een vloer is niet iets waar je op zou moeten besparen. Het is namelijk een soort investering in de toekomst aangezien je de vloer jarenlang in je huis laat liggen. Je kunt dan beter investeren in een vloer die van hoge kwaliteit is dan dat je na een korte tijd al een nieuwe vloer moet aanschaffen.