Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Wat is een huisdierenverzekering

Snelhuisverkopen.nl

Een huisdierenverzekering is een verzekering waarbij je huisdier verzekert is tegen de financiële gevolgen die ontstaan bij een bezoek aan een dierenarts. Als eigenaar wil je dat je hond of kat dan de beste zorg ontvangt. Kosten van een dierenarts kunnen hoog oplopen en met een huisdierenverzekering kun je hiervan een deel terug ontvangen. Heb je een huisdier dan kun je aanbieders van een huisdierenverzekering vergelijken met elkaar op Overstappen.nl. Het vergelijken kan Overstappen.nl gratis aanbieden omdat ze van elke verzekering die wordt afgesloten of overgesloten een vast percentage van de verzekeraar ontvangen. Dat geldt overigens voor elke verzekering en voor elke verzekeraar. Daarom is de site van Overstappen.nl totaal onafhankelijk en kun je zelf bepalen welke verzekering het beste bij jou en je huisdier past. Vergelijken van huisdierenverzekeringen kan nooit kwaad en zorgt ervoor dat je altijd de beste verzekering krijgt.

Is een huisdierenverzekering verplicht?

Nee, een huisdierenverzekering is niet verplicht, maar in de meeste gevallen wel verstandig. Voor een huisdierenverzekering betaal je, net als bij een zorgverzekering voor mensen, een vast bedrag per maand. Wanneer je met je huisdier naar de dierenarts gaat bij ziekte of een ongeluk, kun je bepaalde kosten vergoed krijgen. De medische kosten die voor je huisdier die (deels) worden vergoed zijn:

·         Een consult bij de dierenarts of dierenspecialist

·         Een onderzoek of behandeling

·         Operaties inclusief de narcose

·         Euthanasie kosten

Het bedrag dat wordt vergoed hangt van het soort verzekering af. Bij een basis of standaard verzekering is dit minder dan bij een top verzekering. Daar staat tegenover dat de premie bij een top verzekering hoger is dan bij de basisverzekering. Elke verzekeraar heeft ook een eigen risico die kan oplopen tot 50%. Hoe hoger het eigen risico hoe lager de premie.

Wat kost een gemiddelde huisdierenverzekering

De kosten van een huisdierenverzekering zijn voor een kat lager dan voor een hond. De hoogte van de kosten zijn afhankelijk van het ras, het gewicht en de leeftijd van je huisdier. Bij katten is de leeftijd het belangrijkste voor de vaststelling van de premie. De gemiddelde kosten van een huisdierenverzekering voor een kat ligt tussen de € 10 en € 25 per maand. Voor een hond liggen die kosten tussen de € 20 en € 40 per maand. Vooral de leeftijd van een dier bepaald hoe hoog de premie gaat worden. Wil je een oudere kat verzekeren dan zal de premie hoger zijn dan wanneer je een kitten verzekert. Bij honden is niet alleen de leeftijd, maar ook het ras bepalend voor de hoogte van de premie.