Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Wat is het beste materiaal voor aanrecht in de keuken?

Wat beschouwen de experts als het beste materiaal voor aanrecht in de keuken? Is het Corian, Graniet of Kwarts? Bij Julia Living zijn we ervan overtuigd dat het beste materiaal voor aanrechtbladen in de keuken het materiaal is waarop je verliefd bent geworden en dat je je ook graag kunt veroorloven! Als je echter wat meer begeleiding wilt om u te helpen bij het kiezen tussen deze drie materialen, dan zijn we je graag van dienst bij Julia Living.

Julia Living is van mening dat aanrechtbladen in de keuken niet alleen schoonheid toevoegen aan het uiterlijk van de keuken, maar kunnen ook een beslissende factor zijn voor belangrijke zaken zoals de waarde van de eigendom. Wanneer het tijd is om het beste materiaal voor je keukenwerkblad te kiezen, komt het neer op drie dingen.

  • Welk materiaal past het beste bij jouw huishouden?
  • Waar gebruik jij je keuken voor?
  • Wat is de favoriete ontwerpstijl en esthetiek?

Deze vragen kunnen gemakkelijk worden opgelost met een van de 3 beschikbare keukenbladmaterialen:

  • Kwarts
  • Graniet
  • Corian vaste oppervlakken

Met zo’n grote verscheidenheid aan keukenbladmaterialen die er zijn, is het moeilijk om de beste te selecteren. De drie oppervlakken die continu bovenaan de “meest favoriete” lijsten verschijnen, zijn kwarts, graniet en Corian. Er zijn redenen voor de populariteit van deze materialen.

Budgetvriendelijk is de nieuwe consciëntieuze consumentenstijl

Wat de betaalbaarheid betreft, moedigen we alle huisverbeteraars die er zijn altijd aan om de schattingen van jouw aanrecht in de keuken binnen een zeer smalle marge te krijgen. Dat betekent dat er iemand langskomt en een professionele offerte geeft. Aanrechtbladen van kwarts, corian en graniet zijn zwaar en moeten altijd door experts worden geïnstalleerd.

Gemiddeld is kwarts de duurste keuze per vierkante voet, Corian is verkrijgbaar in een breed scala aan tonen en tinten met verschillende prijzen, en graniet is meestal het meest betaalbaar. Het materiaal van het aanrecht in de keuken dat je kiest, moet het soort zijn dat je elke keer dat je die ruimte binnenloopt blij maakt. Kies verstandig en je oppervlakken zullen heel lang bij je blijven.