Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Wat maakt teakhouten meubels zo mooi?

teak meubel

Teak is een gewilde houtsoort bij meubelmakers en kopers over de hele wereld. Werd dit hout vroeger maar lukraak gekapt, nu wordt de ontbossing van teak streng gecontroleerd om verzekerd te zijn van een continue en verjongde aanvoer van hout te garanderen. Wat maakt teak zo populair? Teakhouten meubels zijn gemaakt van een harde houtsoort. Het is sterk en duurzaam, bestand tegen extreme weersomstandigheden.

Hierdoor maakt het teakhout bijzonder geschikt voor meubels te gebruiken als buitenmeubilair en zeker niet minder geschikt om binnenshuis te gebruiken. De duurzaamheid ervan betekent dat het bestand is tegen rotten of andere aandoeningen, waar andere houtsoorten wel last van hebben. Het gebruik van de juiste teak ‒ hout van de beste kwaliteit met een van nature juiste hoeveelheid vettigheid ‒ leidt tot prachtig meubels waar je alles mee kunt.

Pure schoonheid wat de natuur ons biedt.

De kleur en structuur van teakhout maakt het een van de meest begeerlijke houtsoorten voor meubelmakers en huiseigenaren. Daar teakhouten meubels voor buiten aan de elementen van de natuur overgelaten kunnen worden, wordt teak dat voor binnenshuis gebruikt wordt, vaak geolied om zijn warme gouden kleur te behouden. De kracht die eruit ontstaat, is een echte meerwaarde voor meubelmakers, wat anders niet haalbaar zou zijn met ander hout.