Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Wat te doen na een lekkage?

Helaas kan een lekkage de beste overkomen. Vaak kun je er niets aan doen. Wel kun je het natuurlijk voorkomen. Hoe lees je in de vorige blog van de Dakdekker Norg. In deze blog lees je wat je kunt doen nadat je een lekkage hebt gespot. Wil je weten wat je het beste kunt doen? Totaal Daktechniek zet speciaal voor jou de beste tips op een rijtje.

Tip 1: Water uitschakelen

Het allereerste dat je moet doen bij een lekkage is het water uitschakelen. Je wilt natuurlijk erger voorkomen en dat doe je door de waterkraan dicht te draaien. Het is in ieder geval dus een goed idee om te weten waar de waterkraan zit. Normaal zit deze kraan in de meterkast.

Tip 2: Kijk waar het lek zit

Soms is het enorm voor de hand liggend waar het lek zit, zoals bij een lekkende gootsteen of een lekkende wasmachine. Soms kan het een hele tijd duren voordat je weet waar het lek zit. Een waterlek in huis kan immers veel verschillende mogelijke bronnen hebben. Lekkende leidingen zijn vaak het moeilijkste om te vinden. Een slecht afgekitte badrand, een lekkend dak of een lek bij de buren kunnen moeilijk te achterhalen zijn.

Tip 3: Haal het water weg

Het wegwerken van het water in huis is vaak de moeilijkste klus. Het is het werk dat de meeste mensen lang uitstellen. Toch is het enorm belangrijk om het water zo snel mogelijk weg te halen. Hierdoor voorkom je verdere schade aan bijvoorbeeld je vloer.