Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Wat voor jaloezieën zijn er?

In de wereld van ramen zijn er veel opties waar je voor kan kiezen zelfs in één subcategorie als in jaloezieën. Hier ga ik wat vertellen over elke soort en wat de voor- en nadelen zijn aan deze jaloezie soort. Zodat jij een goede afweging kan maken tussen deze producten en de beste keuzen kan maken voor jouw huis.

Houten jaloezie

Dit is één van de meest gewilde jaloezieën qua stijl, het mooie houten en zware latjes geeft het huis vaak een goede lift. De jaloezie wordt vaak gekozen omdat mensen wel licht naar binnen willen laten vallen maar niet dat iedereen direct naar binnen kan kijken. De houten jaloezie heeft met het ophangen wel wat problemen, doordat de latjes van hout zijn is het pakket als je het ophangt erg dik en dus moet je veel ruimte boven je raam hebben. De muur of de plek waar het wordt opgehangen moet ook vrij stevig zijn aangezien het wel wat gewicht moet dragen. Na een bepaalde lengte zullen de houten jaloezie ook moeilijker te bestellen worden

Metalen jaloezie

Deze zijn licht en goedkoop en in veel maten en kleuren te krijgen. Je ziet ze dan ook vaak hangen in kantoor plekken omdat ze ook lekker praktisch zijn, je ziet er niet snel stof op en ze zijn makkelijk op te hangen. Door het lichte materiaal passen ze ook vaak met het ophangen overal.

Stoffen jaloezie

Met stof is de stoffen jaloezie krijg je een leuke combinatie tussen gordijnen en jaloezieën. Het ziet er mooi en klassiek uit en doordat het dun en licht is kan je het makkelijk ophangen en zal het niet in de weg staan van het raam.   

Bron: 123jaloezie