Gronings Dagboek

Mijn ervaringen en verhalen als Monteur

Welk dekbed voor jou?

We gebruiken een dekbed in de meeste maanden van het jaar. Dit gebruiken we om ons warm te houden in de nacht maar buiten het warm houden kan een dekbed ook te warm zijn en voor andere juist te koud. Hierdoor zijn er verschillende soorten dekbedden die zo allemaal een andere vulling hebben en dus ook een andere werking. De prijs kan verschillen met de vulling die in het dekbed zit. Maar hoe weet je nou eigenlijk welk dekbed geschikt is voor jou en welke jij het beste kan gebruiken?  Het hebben van het juiste dekbed helpt namelijk ook voor een goede nachtrust.

Natuurlijke dekbed

Een bamboe dekbed en katoenen dekbed zijn dekbedden die zijn gevuld met een natuurlijk product. Hierdoor spelen gelijk bepaalde voordelen een rol. Zo is een bamboe dekbed van nature anti-allergisch en milieuvriendelijk geteeld. Ze voelen zacht en soepel aan waardoor je makkelijk kan bewegen onder de deken. Doordat het een natuurproduct is heeft het een uitstekende vochtregulatie en is het bacterie- en schimmelwerend. Voor mensen die het snel warm hebben en zweten, is het hebben van een bamboe dekbed of katoenen dekbed zeker een goede keus. Daarbij kunnen ze ook in de wasmachine.

De goedkoopste

Omdat er dus verschillende dekbedden zijn is er een bepaalde soort de goedkoopste. Dit is de synthetische dekbed. Dit wordt gemaakt door vezels die veel lucht bevatten waardoor het een isolerende werking heeft en je dus warm houdt. Maar dat is ook gelijk een nadeel. De vezels nemen namelijk ook graag vocht op, of ook wel zweet. Deze dekbedden zijn zeer licht in gewicht waardoor ze graag gebruikt worden bij kinderen. Door het lichte gewicht kan het gewassen worden en is het ook nog eens snel droog. Daarbij zijn synthetische dekbedden anti-allergisch. Voor personen die het snel koud hebben is het hebben van een synthetische dekbed een goede keuze.